seminarie

M&A : legal, finance & negotations

Jan Tuerlinckx

pen.jpg

Een bedrijf verkopen kan juridisch op verschillende manieren. De keuze voor een bepaalde transactiestructuur heeft onvermijdbaar een fundamentele impact of de fiscale behandeling. Om deze reden wordt er tijdens het seminarie daarom niet uitsluitend stil gestaan bij de contractuele en vennootschapsrechtelijke aspecten van de twee voornaamste wijzen tot overdracht van een onderneming, maar ook bij de fiscale impact op de keuze en belangrijke fiscale aandachtspunten.

 

 

 

Meer concreet worden de asset deal en de share deal nader uitgelicht aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Theoretisch wordt dit omkadert door de twee transactiestructuren met elkaar te vergelijken, zodat op een overzichtelijke wijze de voor- en de nadelen zullen blijken. Dit alles uiteraard op een interactieve wijze.

 

 

 

Documenten

Seminarie op maat

Wenst u meer info over een seminarie binnen uw organisatie?

Print LinkedIn Twitter Facebook Google Email Pinterest Share