seminarie

Witwas voor notariaat

Dave van Moppes

kalender.jpg

De “preventieve witwaswetgeving” legt aan verschillende beroepsbeoefenaars een brede waaier dwingende verplichtingen op. Cliënten identificeren, het overzicht houden over de activiteiten van cliënten en verdachte “witwashandelingen” melden zijn maar enkele van deze verplichtingen. Ook notarissen vallen onverkort onder de wet.

 

Het is van groot belang om de witwas-verplichtingen na te leven: de administratieve boete kan oplopen tot 1.250.000 euro. Ongewenst gedrag van een cliënt kan uw beroepsaansprakelijkheid of zelfs strafrechtelijke aansprakelijkheid in het gedrang brengen. In dat geval wordt het al dan niet respecteren van de formaliteiten en verplichtingen meegenomen.

 

Tijdens de ontbijtsessie komen vragen zoals - Op welke wijze dient men zijn cliënt te identificerenWat houdt de meldingsplicht in concreto in ? Wat zijn de risico’s als u nalaat de meldingsplicht te doen? – aan bod en wordt er dieper ingegaan op de verschillende verplichtingen zoals :

 

• de identificatie, verificatie en acceptatie van cliënten

• de identificatie en verificatie van de identiteit van de uiteindelijke begunstigden

• de tussenkomst van derden bij de identificatie van de cliënten en de uiteindelijke begunstigden

• de gegevensbewaring

• het cliëntenacceptatiebeleid

• de bestendige waakzaamheidsplicht

• de beperking van betaling in contanten

• de meldingsplicht

•de aanwijzing en rol van de verantwoordelijke in toepassing van de preventieve witwaswetgeving

• de opleiding en sensibilisering van het personeel

• het toezicht en de controle

Documenten

Seminarie op maat

Wenst u meer info over een seminarie binnen uw organisatie?

Print LinkedIn Twitter Facebook Google Email Pinterest Share