seminarie

Hervorming van het vennootschapsrecht: vervanging minimumkapitaal bvba door netto-actieftoetsing

Jan Tuerlinckx

pen.jpg

De aangekondigde wijzigingen binnen het vennootschapsrecht zullen voor een ware revolutie zorgen, niet in het minst het voornemen om de minimumkapitaalregels in de bvba af te schaffen. Jarenlang moest iedere vennoot “losgeld” betalen in ruil voor de beperking van zijn aansprakelijkheid, kapitaal genoemd. In de nieuwe regeling met een flexibelere bvba, zal  het minimumkapitaal sneuvelen en plaatsmaken voor een netto-actieftoetsing. Er wordt dieper ingegaan op die netto-actieftoetsing, uiteraard vennootschapsrechtelijk, maar ook fiscaal.  Zo bestuderen we op kritische wijze de impact van de maatregel op de fiscale bepalingen die het kapitaal van de vennootschap als uitgangspunt nemen.

Inschrijven kan u rechtstreeks bij Wolters Kluwer.

Documenten

Seminarie op maat

Wenst u meer info over een seminarie binnen uw organisatie?

Print LinkedIn Twitter Facebook Google Email Pinterest Share