seminarie

Fiscale aspecten van een share deal

Jan Tuerlinckx, Charlotte Lardenoit en Koen Verhaegen

munten.jpg

Verkoopt u best de aandelen van uw vennootschap of het handelsfonds? Hoe maakt u die keuze en wat zijn de fiscale valkuilen van beide overname technieken?

Deel 1: 

Verkoop handelsfonds

Aanwezige fiscale verliezen, notionele interest aftrek en andere fiscale attributen leiden al snel tot de beslissing om een handelsfonds te verkopen, maar vergeet dan zeker niet de fiscale en sociale attesten aan te vragen. Hou ook best rekening met nog eventuele meerwaardebelasting en de latere roerende voorheffing wanneer u de overnameprijs bepaalt. Tijdens de eerste sessie gaan we dieper in op de bijzonderheden van een asset deal (verkoop handelsfonds).

Deel 2: 

Verkoop van aandelen

De aandelen verkopen is toch veel eenvoudiger en bovendien belastingvrij?! Kijk toch eerst eens na of de modaliteiten van de verkoop wel gekwalificeerd worden als een normaal beheer van het privé vermogen! En wat als u vanuit een holding verkoopt? Hoe zat het dan weer met de gerealiseerde meerwaarde? Hier staan we ook best even stil bij de anti-misbruik bepaling, want bepaalde herstructureringen voorafgaand aan een verkoop van aandelen worden al snel geviseerd als misbruik. In deze sessie bepalen we de voornaamste fiscale aandachtspunten aan de share deal.

Inschrijven kan via de website van Forum for the future: http://www.tamtam.pro/ttp/nl/events/46/infos

Het seminarie zal doorgaan in Brussel:

Brussels Expo
Auditorium 2000 en paleis 7
Belgiëplein 1
1020 Brussel

Documenten

Seminarie op maat

Wenst u meer info over een seminarie binnen uw organisatie?

Print LinkedIn Twitter Facebook Google Email Pinterest Share