seminarie

GRADUWEEK | Fiscale advocatuur, geen alledaagse vorm van advocatuur

Jan Tuerlinckx

euros.jpg

Over anticipatie en verdediging, van ruling tot white collar crime, het leven van een fiscaal advocaat.

Het Koninklijk Vlaams Rechtsgenootschap organiseert een week die volledig gericht is op de (afstuderende) studenten. De voornaamste doelstelling is de afstuderende student volledig op de hoogte brengen van wat hij/zij allemaal kan doen met zijn of haar rechtendiploma, zowel op de arbeidsmarkt als aan de universiteit. 


Dit project, “graduweek”, zal bestaan uit de volgende twee luiken: enerzijds willen we de masterstudenten informeren die de ambitie hebben om nog verder te studeren, anderzijds willen we de verschillende beroepsuitwegen van de (afstuderende) rechtenstudent toelichten. We willen graag de link leggen van de universiteit naar de praktijk, en het algemene opzet is om de studenten praktijkgerichte informatie aan te bieden uit diverse domeinen.

Dat je met een rechtendiploma over vele beroepsuitwegen beschikt is algemeen geweten, maar hoe stippelt de student nu net het pad uit waar hij/zij van droomt? Het doel is om op een interactieve wijze kennis te maken met het beroep van bv. een curator, notaris of magistraat. Welke vereisten worden gesteld? Welke vaardigheden heb je nodig? Ook als beginnende advocaat moet je heel wat formaliteiten in orde brengen: hoe zit het met de inschrijving bij de balie of statuut van zelfstandige? Wij willen de rechtenstudent een voorstelling bieden van de brede waaier aan professionele mogelijkheden waarover hij/zij beschikt na de studies.

 

INHOUD

 

  • Fiscale advocatuur het buitenbeetje in de fiscale dienstverlening. 

 

Het pallet van de fiscale dienstverlening wordt niet alleen door de advocaten ingevuld.  Vaak wordt fiscaliteit beschouwd als één deur.  Maar de realiteit gebiedt te erkennen dat zich achter die deur geen kamer, maar wel een geheel nieuwe wereld bevindt.

Tijdens de uiteenzetting wordt op praktische wijze toegelicht welke de specificiteit van de advocaat is tussen de andere fiscale dienstverleners.

 

 

  • Fiscale advocatuur een niet alledaagse vorm van advocatuur.  

 

Fiscale advocatuur mag bijzonder worden genoemd.  Dit als gevolg van het feit dat de tegenpartij of stakeholder geen particulier belang verdedigt, maar wel een overheidsbelang.  De omgang met overheden zowel in een anticiperend als een repressief kader is bijzonder.

Tijdens de uiteenzetting wordt op praktische wijze ingegaan op de eigenheden, uitdagingen en basisprincipes daarvan.

 

Inschrijven kan rechtstreeks via VRG Leuven

 

 

Documenten

Seminarie op maat

Wenst u meer info over een seminarie binnen uw organisatie?

Print LinkedIn Twitter Facebook Google Email Pinterest Share